Bericht uit Mexico – De eerste week is voorbij

Hartelijk dank voor alle lieve berichtjes op Facebook en via whatssapp.
Fijn om te weten dat zoveel mensen meeleven.

De eerste week zit erop!

De groep van 14 patiënten is verdeeld in drie groepen. Hugo zit in groep 1 die als eerste de nieuwe fases van de behandeling ingaan. Deze hele week (8 dagen) staat in het teken van het aanmaken van nieuwe stamcellen via injecties. Iedereen heeft een rugzak gekregen met mondkapjes, alle medicatie, waterfles en een deken voor tijdens de chemotherapie. Via het schema op de telefoon weet je precies welke medicatie je wanneer moet innemen. Hier staan ook alle afspraken in vermeld. Twee keer per dag meten ze Hugo zijn hartslag, bloeddruk en temperatuur. Als je tussendoor een vraag hebt aan arts of verpleegkundige dan kan je deze bellen, appen of ‘s nachts het noodnummer bellen. Dat geeft een fijn gevoel.

Bijna iedereen heeft last van bijwerkingen als hoofdpijn, botpijn, vermoeidheid of diarree. Ondanks de ongemakken is iedereen positief en dankbaar dat ze hier mogen zijn. Doordat iedereen in hetzelfde schuitje zit, is er veel saamhorigheid en is iedereen erg behulpzaam. We treffen elkaar op het dakterras wat een mooie afleiding is en veel gezelligheid brengt.

De volgende fase van Hugo zijn behandeling is komend weekend.

We houden de moed erin!