Bericht uit Mexico – Goed nieuws

Eergisteren (donderdag) zijn we met een bus naar het ziekenhuis gebracht waar ze via een operatieve ingreep de PICClijn aangelegd hebben. Via deze lijn (bij de hals) kunnen ze de stamcellen oogsten en terugplaatsen. Alles was erg goed geregeld. Het viel reuze mee.

Na de ingreep was Hugo erg moe (door de narcose) en heeft hij veel geslapen.

Gisteren (vrijdag) kwamen ze om 6.15u in de ochtend bloedprikken om te bepalen of Hugo voldoende stamcellen in zijn bloed heeft. Gelukkig bleek dat dit in orde was en kon hij aan het begin van de middag naar de kliniek (met een bus) om de stamcellen te oogsten.

Ook deze ingreep viel Hugo mee, hoewel het wel vermoeiend is.

Hugo blijkt 1230 miljoen stamcellen te hebben geoogst! Dat is goed nieuws, waardoor we weer een stap verder zijn.
Inmiddels krijgt Hugo zijn derde en vierde chemokuur. Aanstaande zondag vindt de stamceltransplantatie plaats. Een belangrijk moment van de behandeling.

Het wordt een pittig weekend, maar we hebben er vertrouwen in.