Bericht uit Mexico – vrijdag de 13e

Hugo is nu echt in de achtbaan ingestapt!!

Vanaf de stamceltransplantatie (dag 0) start de periode van neutropenia. Het aantal witte en rode bloedcellen en bloedplaatjes in je bloed gaat dan drastisch dalen met een minimum rond de 4-5-6e dag. Dit is een gevaarlijke periode van de behandeling.

Bij Hugo ging het allemaal goed, maar de vijfde dag, op vrijdag de dertiende, kreeg Hugo last van verhoging (39,5 graden) wat een normale bijwerking is. Het was een pittige dag en door middel van medicatie daalde de temperatuur weer naar normale hoogte.

Maar om 23.00u kreeg Hugo het benauwd en zijn bloeddruk daalde. De arts besloot om Hugo te laten opnemen in het ziekenhuis.

Midden in de nacht kwamen we in het ziekenhuis aan waar Hugo op de IC werd opgenomen. Het ging steeds slechter met Hugo. Uiteindelijk bleek dat Hugo de eerste is van de 2000 patiënten die de behandeling al gehad hebben, die deze complicaties kreeg.

Dokter Ruiz en dokter Carlos en de cardioloog hebben Hugo op de Intensive Care geholpen en uiteindelijk bleek het met Hugo’s hart te maken. Toen ze Hugo passende medicatie gaven, ging het meteen beter. De cardioloog gaf aan dat Hugo een sterk ontwikkeld hart heeft, waardoor het hart zo snel reageerde op de medicatie. Het vocht uit zijn longen verdween daarna ook snel. Daarnaast kreeg Hugo bloedtransfusies en antibiotica.

Op zondag mocht Hugo met zijn nieuwe Mexicaanse bloed weer terug naar het appartement waar hij nu 24/7 zorg krijgt van een verpleegkundige en het medische team.

Het is een spannende tijd maar we hebben veel vertrouwen in de expertise van de artsen en het medische team. Ze monitoren hem nu voor een aantal dagen.

Hugo die blij is dat hij uit het ziekenhuis is ontslagen
Bij terugkomst was de deur versierd met lieve kaartjes van de mede patienten. Heel fijn dat iedereen zo meeleefde met Hugo!