Na een lange periode van stilte wil ik jullie graag op de hoogte stellen…

Na een lange periode van stilte wil ik jullie graag op de hoogte stellen dat het vandaag Maandag, 8 november 2021, precies een jaar geleden is dat mijn stamcellen teruggeplaatst zijn. Nieuwe stamcellen om mijn immuunsysteem te resetten zodat ik 80 procent kans heb dat de MS wordt stopgezet.

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar met in het begin een groot dal, waar we langzaam uit kwamen. Een echte rollercoaster waarin we veel hulp hebben gehad van professionals, familie en vrienden.

Maar ik moet zeggen dat Maria en de kinderen mij er geweldig doorheen hebben gesleurd. Langzaamaan merkte ik kleine verbeteringen aan mijn linkerhand, het bewegen ging vooruit en ik probeerde weer kleine stukjes in huis te lopen met behulp van een rollator. Ook maakte ik weer gebruik van de hometrainer om mijn conditie te verbeteren. Op advies van de ergotherapeut en fysiotherapeut heb ik 6 weken gerevalideerd in het Revalidatiecentrum Rijndam te Rotterdam. Hier ben ik sterker en wat mobieler van teruggekomen.

Ik krijg vaak de vraag of de behandeling geholpen heeft. Ik merk dat ik kleine verbeteringen heb en dat ik in huis wat mobieler ben geworden. Ik heb het gevoel dat de MS gestopt is en daar vertrouw ik op. Over een aantal jaren kun je pas echt aangeven of de behandeling effect heeft gehad.

Ik ben optimistisch voor de toekomst en heel erg dankbaar voor alle hartverwarmende hulp van familie, vrienden, kennissen, professionals en vele onbekenden. Wat is het bijzonder dat zoveel mensen zich onbaatzuchtigheid voor mij hebben ingezet.

Maria en de meiden hebben voor deze feestelijke dag de Mexicaanse slingers uitgehangen voor mij!! Superleuk!

We willen alle leden van de Stichting bedanken voor hun enthousiaste inzet, want het blijft wonderbaarlijk hoe snel ze deze actie met goed resultaat hebben kunnen volbrengen.

Ik ga nu verder met revalideren, het versterken van m’n lichaam. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik voel me goed, heb geen terugvallen gehad!

Verder wil ik nogmaals iedereen bedanken voor de steun, hulp letterlijk of figuurlijk. Zonder dit alles had ik deze behandeling niet kunnen ondergaan.

Nogmaals Duizendmaal dank!

Dit vergeet ik nooit meer.
Hugo Wolff