Week 2

Tamara heeft deze 2e week al wat zware momenten gehad, maar jullie steun is echt fantastisch, dat doet haar goed!

Afgelopen dagen heeft ze na de chemo’s elke dag Filgrastim-injecties* gekregen. Ze heeft last van de bijwerkingen zoals o.a. hoofdpijn, botpijn en vermoeidheid. Maar ze blijft zoveel mogelijk positief!

Vandaag is er een soort katheter geplaatst bij haar linkerschouder/hals, waar de stamcellen worden verzameld die uiteindelijk na het invriezen weer worden teruggeplaatst.

Ze kan het gelukkig goed vinden met haar mede patiënten, vooral met een vrouw uit Frankrijk en een vrouw uit Canada, die beiden ook in haar groep zitten. Ze hebben veel steun aan elkaar. Ze hebben met z’n allen een soort hairparty gehad, eerst kregen ze een “mohawk”, die ze de dag erna met kleur(en) hebben gespoten waarna alles er echt af is gehaald. Wat veel hygiënischer is voor de behandeling. Alles voor een goede afloop!!

*Filgrastim-injecties stimuleren het beenmerg om bepaalde witte bloedcellen te maken. Deze witte bloedcellen zijn belangrijk bij de afweer tegen infecties.